Onderzoek naar gokkers brein!

Het brein van gokkers onderzocht door het Donders Instituut te Nijmegen.

Stel een gokker speelt op een gokkast, zowel online als offline, wat gebeurt er dan precies in zijn/ haar brein? Wat is de reden van doorgokken bij verlies? Dit zijn slechts een paar vragen waarop de onderzoekers van eerder genaamd Instituut graag een antwoord willen vinden. De wetenschappers uit de Gelderse plaats Nijmegen zullen meerdere mensen moeten scannen, zowel tijdens het gokken als tijdens het niet gokken met een MRI-scan, dit om de werking van de hersenen te analyseren en verwerken in een statisch onderzoeks-document.

Beide doelgroepen gaan een pil toegediend krijgen welke invloed uitoefent op het stofje genaamd Dopamine dat is de hersenen voorkomt. Dopamine is van invloed op het centrale deel van de hersenen, wat op zijn beurt weer belangrijk is voor de beleving van winst en verlies. Een gokker bijvoorbeeld, kan meer gevoelig zijn voor winst en juist minder onder de indruk raken van een spel verliezen.

Wetenschappers van het Donders Instituut te Nijmegen willen het aantal deelnemers graag nog verder uitbreiden en zijn dus op zoek naar proefpersonen die gokken. Voornamelijk gaat het om personen die regelmatig gokken, dit hoeft niet gepaard te gaan met een gokverslaving. Bij voorkeur mannen, er is wetenschappelijk bewezen dat mannen meer gokken dan vrouwen. Het hormoonhuishouden van de man in het algemeen is heel anders samengesteld dan die van een vrouw, hierdoor kan het onderzoek onrealistisch worden geacht.

Dus mocht u zich aangesproken voelen, neem dan contact op het Donders Instituut te Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *